Khamis, 25 November 2010

Bukan untuk dicanang...



"Cinta bukan untuk dicanang..." -mama-

hahaha sentap oo dengar ayat ni... sapa yang cakap ayat ni?? mama aku cakap. hehe... mama aku wat status fb macam tu... kenapa mama aku wat?? sebab ada somebody dalam friendlist dia yang asyik wat status dan wall post yang over. definisi over??-asyik post pasal kekasih hati dia... lepas tu berbalas komen ngan kekasih hati dia tu. macam tak ingat dunia... bersayang-sayang... berhoney-honey bagai.. desh... belum lagi dengan gambar-gambar berdua yang ala-ala baru lepas nikah... pipi bertemu pipi.. lengan entah dimana-mana...

hello!!! orang baca bah tu wall post.. orang tengok tu gambar-gambar.. tak malu ka orang tengok.. kesian parents kalau anak-anak wat macam tu.. kalau baru setakat kapel tu jangan la bah mau lebih-lebih... bagi aku terpulang lah... facebook tu memang la tempat kita mau berkongsi rasa atau berkongsi gambar.. tapi pandai-pandai lah kan mau kawal apa yang patut dan yang tak patut.

orang akan menilai berdasarkan apa yang kita wat... kalau betul lah sayang.. kalau betul lah cinta tu pandai-pandai la... inbox kan ada... sms pun ada... guna la alat-alat yang lebih privacy ni. di fb ni macam-macam yang tengok.. kita add family,kita add kawan skolah.. kadang-kadang orang yang kita tak kenal pun kita add...

jadi kesimpulannya.. pandai-pandai la ok...

3 ulasan:

Siti Syakirah Saidi berkata...

kadang2 ada yg tunjuk itu ini..perghhh

Tanpa Nama berkata...

hahaha... sye suke sgt mende nie....

Zulkifly Omar berkata...

memang pun... ramai over kan