Selasa, 7 Disember 2010

Tentang Berkasih:"semua dah couple.. aku??" Episod2


Tentang berkasih episod 2.. hehe ok tajuk kali ni ialah "semua dah couple..aku?".. mesti ada diantara korang yang pernah terfikir macam ni kan.. ataupun kawan-kawan korang macam tu... huhu   risau bila semua orang dah ada kekasih hati.. dia ja takda.. lepas tu mula la buat perkara-perkara desperate...

ada juga kawan-kawan aku macam ni.. risau sangat bila dia takda couple.. adehh aku pun tak paham.. tapi dari apa yang aku tengok ada diantara dorang ni rasa macam tu sebab dengki ja dengan kawan-kawan yang ada boifren ataupun gurlfren... yalah dengki mungkin  tengok kawan-kawan kuar dating, jalan sama-sama, boifren belanja.. lepas tu dapat berSMS atau bergayut.. (errkk..).... yang dia pula sorang-sorang ja.. takda buat apa-apa. nak makan sorang-sorang... takda orang nak diSMS.. takda orang nak bagi dia hadiah.. tu la kot sebab ada orang yang risau dia takda couple lagi...


antara aksi-aksi desperate yang orang macam ni selalu buat ialah terima ja sapa-sapa... hahaha kalau ada orang ajak jadi bf/gf terus ja melulu terima.. padahal tak kenal lagi hati budi.. yalah macam mana mau kenal kalau baru dua jam berSMS.ada pulak yang oleh sebab dia tak puas hati dia takda kekasih tapi kawan dia ada kekasih terus dia jadi batu api supaya kawan tu putus... lagi la sadis.. bagi dia biar sama-sama tak dapat.

oklah kat sini aku bagi tips sikit supaya tak rasa macam  ni ok...


  • pertama yakin la dengan diri sendiri, jodoh tu ditangan tuhan. bukannya kita tak laku.. mungkin belum sampai masanya untuk kita.
  • kedua berikanlah peluang ngan kawan-kawan tu. hari ni hari dorang bahagia.. esok-esok hari kita pulak kan...
  • ketiga, fikir la ngan rasional.. kalau nak dengki ngan orang boleh SMS dan bergayut tu.. cuba fikir kita boleh guna masa tu untuk study ka... kredit pun jimat.. kalau boleh twist kan fikiran macam ni kan bagus...

"couple bukan segalanya"-zulkifly

oklah... sampai disini saja episod dua ni... da~~

p/s: salam maal hijrah.. ok jangan lupa tinggalkan komen k...

11 ulasan:

Cik Kira berkata...

aq xda jugak couple..hdup jgak aku..hehe..betul jgak ckp ko 2,ada org desprate sangat mau couple..haha.ada plak kwan aku sorg ni,mcm x bole hdup klo xda kapel..bf..selalu tukar2.naik eran jugak aku...ada lagi yg asyik mau gf,konon xda tmpat meluah,maka Tuhan,Keluarga,Kawan ada..klo aku itu sda cukup..haha..*sekadar mmberi pandangan*

Baom berkata...

haha..org yang mnulis ni dah ade kapel belum???

Zulkifly Omar berkata...

kira: betul tu... huhu bahagia juga kalau x kapel.. hehe

baom: soalan anda x membina... wahaha

Zahariah berkata...

sy suka entry ne...trus kan segmen anda ...haha..mcm2 pndangan ttg cple..dr sudut agama, ada kta blh n x blh...klu da bersedia, pastikn cple dgn tujuan yg btl..mst zul tnya...tujuan??..tujuan 2k NIKAH la bh..bina baitul muslim..ada yg cple sja2 ec masa lapang or cm yg ko ckp..tgok kwn2 len ada cple..dia pn mw jgak..btul la , 2 urusan Allah..kita x tw sapa jodoh kita...kita brusaha n mampu merancang ja..Allah yg tentukan..Allahualam..

Zulkifly Omar berkata...

thx za.. betul tu mau kapel2 mesti tetap kan tujuan.. hehe... rasanya kalau setakat mau enjoy isi masa lapang tu buat membazir masa ngan kredit hp ja..

Tanpa Nama berkata...

tujuan couple2 sbnarnya ni utk perancangan perkhawinan pd masa tertentu yg akan dtg.

Zahariah berkata...

zul...klu ko kpel ..jgn c rahsia2 dgn kwn ko ne..aku mo wt entry sal 2 ja..haha

Zulkifly Omar berkata...

apakah!!

Pinung is VizarD berkata...

aik..mcm pro jak ko ni zul hahahah

Zulkifly Omar berkata...

hahaha kunun lah..

dyg berkata...

mmg ah dr pandanganku, org desperate mmg cmtu..haha