Selasa, 15 Februari 2011

air, kayak dan lumpur..

hehehe selesai sudah aktiviti air BIG kali ni... lalala...  selamat juga aku..hehe pagi2 lagi jam 7 dah berkumpul, pergi breakfast.. kemudian dengar taklimat daripada ketua jurulatih air... bla..bla..bla...

lepas tu kami pun naik lah bas yang disediakan. kami naik coaster dengan bas mini... sebab bas besar maktab ada masalah kot...  perjalanan dari maktab ke Gayang (tempat aktiviti tu) kejap ja.. adalah dalam 15-20 minit macam tu...

sampai-sampai kawasan tu.. lepas taklimat semua ( jurulatih dah tunjuk belang jerit-jerit).. kami pun disuruh angkat kayak dekat ngan air. kawasan tu namanya teluk Probong (kalau tak silap ok.. tak ingat dah nama teluk tu.) tapi aku tengok tak macam teluk pun.. huhu... macam muara ada jugak.. tapi bukan larr.. tapi memang air nya masin la.. huhu

ni lah kayak yang kamu guna~hehe.. -credit to dayang.
kawasan kami berkayak... -credit to dayang

best juga aktiviti berkayak ni.. cuma tangan lenguh gila mengayuh.. kami pun berseronok-seronok la berkayak.. kena buat 'rafting' lagi... rapat kan semua kayak-kayak sambil orang belakang kena pegang.. then pastu seorang kena berdiri... mula-mula orang depan. pastu orag belakang.. siap kena nyanyi lagi.. hehe

lepas balik siap semua, sesi psiko start lagi... hasilnya kami kena denda golek-golek atas lumpur.. pastu buat sapu lumpur tu dekat muka.. huahuahua... free-free dapat mask muka.. pastu tengahari kami pun balik larr maktab... ngeee~

inilah rupa-rupa orang dapat mask percuma.. hehe gambar aku takda~ -credit to dayang
ok la.. ini ja la sedikit cerita BIG aktiviti air aku.. hehe...

p/s: BIG ini BEST!!!! thx to dayang.. aku pinjam gambar-gambar ko arr... sila lah ke blog dayang atau facebook dia.. hehe.. (dia ni minat nak ambil gambar.. ada cita-cita mau angkat DSLR.. ngee~)

3 ulasan:

dyg berkata...

ada ala2 DSLR ka..hehehehe...
(perasan sendiri..huhu)
thx for d credit..

Zulkifly Omar berkata...

hahaha... memang ko berbakat ambik gmbar la dayang.. teruskan usaha kearah DSLR... hehe.. ^^ thx sebab bg pinjam gmbar2 ni..

paktam berkata...

good3!