Ahad, 6 Februari 2011

Aku suka DORAEMON...


huhu doraemon... aku sangat suka kartun ni... ntah kenapa.. tapi mungkin sebab doraemon ni boleh keluarkan banyak benda-benda yang best.. sebab tu lar.. sampai umur dah 20 tahun ni pun aku masih lagi tengok doraemon.. hahaha..

lagipun comel bah doraemon tu... bulat dan warna biru.. hehe... ok beberapa fakta menarik pasal kartun kesukaan aku ni:
  • warna asal doraemon adalah kuning...
  • ekor doraemon adalah merupakan suisnya. (diakan robot..)
  • dorami adik kepada doraemon.. kenapa?? sebab dorang dibuat dalam tangki minyak yang sama.
  • doraemon pada mulanya ada telinga tapi telah digigit tikus...  sebab tu larr dia takut kan tikus.
  • sepanjang siri doraemon lebih 4500 alat telah dikeluarkan.. hehe
ini lah rupa asal doraemon...


ini dorami.. adik doraemon.. comel jugak.. hehe

4 ulasan:

||aLeaSaRa|| berkata...

psst..kite kan suka gak kat doraemon padahal dh jadi mak budak ni he3...pernah kite join segmen bro sudirman dan tajuk entri kite kalaulah boleh ku pinjam pintu masa doraemon(segmen khas untuk ibu).patutlah dia takut ngan tikus...tq 4 this info

Faizan Maverick berkata...

episod paling touching (or movie, dah tak ingat):

Doraemon rosak, tak boleh nak dibaiki, menyebabkan Nobita sedar dan insaf.

Muhammad Faris bin Yahya berkata...

aku pon suke doraemon!!!!

Fadzmie Mohamad berkata...

Saya memang tahu warna asal dia kuning, tapi saya lupa sudah macam mana boleh bertukar pigi warna biru sekarang tu. Macam mana tu ah?

Fadzmie's Latest Entry : WARGA KUALA LUMPUR, SILA BERHATI-HATI!