Ahad, 27 Februari 2011

berwajah baru... oh blog ku...

helo..helo.. lama dah aku tak meng'update' blog ni secara konsisten... sekarang blog aku ni berwajah baru sket... hehehe.. kalau korang perasan larr kan.. hehe header aku dah tukar.. susun atur blog ni pun berubah sket.. hehe.. background skang dah jadi putih ja... hehe...

lama dah aku berkira-kira mau tukar header ni.. tapi masalahnya aku ni tak kreatif.. then aku tak reti guna photo editor tu.. aku tau guna photoscape ja.. huhu tu pun basic ja.. jadi mau tukar header ni.. aku pun pergilah download GIMP photo editor tu... huhu... pastu cari-cari tutorial untuk guna GIMP tu.. jadi akhirnya aku dapat la buat beberapa design header... huhu gigih aku men'design' sampai siap pinjam gambar mata classmate.. kekeke.. tapi lastly aku guna mata sendiri jua.. hihihi...


tengok la dibawah ni beberapa header yang aku design.. lebih kurang ja semua..warna dengan jenis tulisan ja yang beza.. hehe


aku suka ni.. comel tulisannya..  tapi macam tak sesuai dengan konsep warna blog aku ne... kan blog aku ne hitam putih gitu.. wahahaha
(klik gambar untuk paparan lebih BESAR..)


ni pula aku guna mata pinjam.. hehe gambar mata tu gambar kawan aku.. ramai kawan-kawan komplen sebab aku tak guna mata sendiri... (sempat juga aku guna header ni satu malam...hehe)
(klik gambar untuk paparan lebih BESAR..)


ni pilhan kedua header 'mata classmate" sesuai dah warnanya.. tapi aku tak guna juga sebab orang kata bukan mata aku jadi tak sesuai..... ngee~ 
(klik gambar untuk paparan lebih BESAR..)


ok ni paling skema..  first skali aku buat.. sempat jua guna beberapa jam..  tapi lepas aku blajar guna GIMP.. aku pun ada pilihan lain dah..
(klik gambar untuk paparan lebih BESAR..)

owh ya.. ni pula header lama blog aku ni... hehe.. dekat setahun juga aku rasa header ni berkhidamat untuk blog Dariku Zulkifly ni.. hehe.. thx header.. dah boleh bersara ok..
(klik gambar untuk paparan lebih BESAR..)

header kedua dan terkini blog dariku zulkifly ni.. hehe.. terpilih sebab ni aku rasa paling smart.. (aku rasa ok).. warna ngam.. tulisan cantik... gambar lagi la.. comel.. (opsss mati la statement aku..)
(klik gambar untuk paparan lebih BESAR..)

hehe itu lah kisah nya blog aku berwajah baru.. hehehe



3 ulasan:

Pinung is VizarD berkata...

ok lah tu zul..
langkah permulaan..
aku tu, belum lagi aku tukar..
dasar pemalas bha aku ni...

Zulkifly Omar berkata...

hehe.. plahan2.. kita time sibuk skang ne... encik2 asaimen suma datang..

samizul.net berkata...

d(^^,)

Rasanya yg #1 tu yang cantik n menarik, ehe..

Ohya, dah lama buat Banner Exchange.. Boleh tengok kat sini ya.. ;D

http://yourbanner.samizul.net/