Ahad, 27 Februari 2011

watermark..

selama ni aku tak kisah sangat pun sebenarnya mau letak watermark dalam gambar-gambar yang aku upload kat blog ni. aku tau juga watermark tu penting.. yalah sebagai tanda hak milik kan. supaya orang tak lah main ambil ja gambar-gambar kita. tapi maac  aku yang jarang upload gambar ni dan gambar aku pun biasanya taklah menarik sangat untuk orang guna, jadi aku tak kisah sangat mau letak watermark dalam gambar aku.

lagi satu aku sebenarnya tak reti design watermark.. kekeke.. akhirnya lepas blajar-blajar sket.. dapat juga lah aku design watermark basic ja.. hehe walaupun basi. aku tetap bangga.. kekeke..

inilah watermark aku... simple ja.. tapi comel kan?? wahahaha perasan sungguh aku ni..
dah ada watermark.. makanya rajin la aku meletakkan benda ni di gambar-gambar yang aku uplaod lepas ni.. hihihi... oklah entry ni sebenarnya mau tayang watermark aku ni saja.... kepada kawan-kawan.. buat lah watermark untuk gambar-gambar anda ok.. hehe... penting tu.. nanti kalau orang guna gambar korang sesuka hati.. korang mengamuk pula.. hihihi

6 ulasan:

Ema Washif berkata...

Try la software snagIT..bleh buat watermark transparent :P

cik pulau berkata...

menarik dah tu..
simple pun cantik.. hehehe.^^,

kira kekuri berkata...

hehehe..nice font :DD

Zulkifly Omar berkata...

@Ema Washif: hehe ok nanti try.. skang ni guna photoscape ja.. kurang ka opacity supaya dia transparent.. hehe

@cik pulau: thx.. hehe

@kira Kekuri: hehe thx.. comel kan font tu....

Ema Washif berkata...

you shud try snagIT...contoh watermark yang sy dah buat ialah perkataan -AMARANTINE- di hearder blog sy..visit2..=D...

Zulkifly Omar berkata...

ok2.. hehe dah follow awak..