Selasa, 19 April 2011

Pengurusan itu sukar.. tp BEST!!!

minggu ni aku bz lagi.. yay!!! huhu kebanyakan orang dah habis assignment masa-masa macam ni.. tapi kelas aku masih ada satu lagi tugasan kena siapkan... major paper lagi tu.. haish... kerja yang patut siap sebulan. aku tinggal seminggu ja lagi ni masa untuk buat... ni lah kesan procastinate. sabar jak la... banyak tanggungjawab yang menuntut perhatian.

minggu ni kena urus pertandingan debat piala pengarah.. pertandingan minggu depan.. tapi minggu ni kena prepare dah... urusan kehakiman dan peralatan semua. urus peserta lagi. haish pesertalah paling susah mau urus.. mau minta borang penyertaan semula pun susah-susah. sudah diwajipkan pun masih lagi main tarik tali. eeeii geram juga.. sabar jak la...

aku harap la semua ni berjalan lancar macam yang dirancang... ni buat pertama kali pertandingan ni diadakan... harap sangat berjaya... so tahun depan boleh diteruskan(tinggi impian.. hehe).

p/s: walaupun banyak mau diurus.. banyak mau difikir.. tapi pengurusan ni best.. bukan semua orang dapat pengalaman ni.. hehe

3 ulasan:

PK berkata...

Selamat berurusan.

Gua harap satu masa nanti gua akan berurusan dengn lu. urusan projek membaik pulih sekolah harap-harapnya.

pemuda berkata...

aku pernah mengurus banyak majlis dan lawatan waktu aku study dulu.

Tapi mula-mula aku diberi tanggungjawab mengurus, aku rasa aku gagal. Waktu tu urusan lawatan ke sebuah ladang. Dan smua peserta yg ikut lawatan tu pakai baju formal siap ada tali leher.
semua peserta memandang aku dengan perasaan yang panas di hati ketika kami semua berkumpul di bawah pancaran terik matahari tengahari.

BTW, selamat mengurus juga,

Kay Masingan berkata...

gook luck. semoga semuanya berjalan lancar..kuatkan semangat..