Rabu, 4 Mei 2011

Belajar yang berbeza...

esok ujian akhir kursus (UAK) dan aku rasa aku belum belajar... mengharap input kawan-kawan bagi ja tadi dengan cara bercerita.... (subjek Tamadun Islam tapi melalu sampai komponen sastera inggeris sekolah menengah.. hahah).. sebab last minute ni macam susah sudah fokus mau belajar. nasib esok jam 3 baru la ada UAK. haish.. ntah kenapa. tapi biasalah kan cara belajar lain-lain.

masa skang 2:12am.. ramai dah tido aku rasa.. mungkin ada jua yang masih mencekang.. dan dengan kuasa otromen masih gigih belajar. ntahlah bagi aku, sangat-sangat lah bukan aku.. aku ni jenis belajar kalau datang mood dan kadang cuma berharap apa lecturer cerita masa kuliah.. sebab lagi satu aku tak suka tulis nota. (macam mana mau tulis kalau aku sibuk layan entri.. haha) ok memang aku macam tu.. aku layan laptop atau buat kerja lain pun tak bermakna aku tak ambil perhatian. kalau ditanya aku tetap boleh jawab. hurmm bukan mau bangga-bangga.. cuma memang aku kemahiran mendengar aku boleh berfungsi sekali ngan kerja-kerja lain yang aku buat.

cuma ada orang berbeza.. bila dia layan satu benda.. terus benda lain tak peduli... kadang aku ada juga macam tu.. tapi jarang la.. ada pula orang yang suka bertanya (teknik yang baik elak mengantuk..)... tu lain cerita. aku pun masuk juga kategori suka bertanya ni... ingat aku layan laptop aku tak boleh tanya soalan yang kick untuk dijawab oleh kumpulan pembentang.. amik ko!.. hoho..  ok macam tekuar tajuk dah sket ni.. entri ni sebenar nya aku wat supaya dapat elak dari pikir aku kena study... dah pasni aku mau tidur.. nyte. off~
boleh ka macam ni?


p/s: doakan aku berjaya jawab dengan cemerlang.

1 ulasan:

kira kekuri berkata...

bah smoga dapat jawab dengan cemerlang :D
klau aku kena tny gitu,blur2 da aku+panic haha,sepa suru kepala tmpat lain =..=