Selasa, 23 Ogos 2011

Restoran d'KL: sungkai dengan pengalaman baru..

sungkai oh sungkai... hehe bagi sesiapa yang tidak tahun sungkai tu adalah berbuka puasa. hehe.. kalau anda sabahan atau belajar d sabah anda tahu la tu maksudnya. hehe (ni aku ala-ala perasan pembaca blog aku nationwide.. hehe) kalau melayu sarawak tak silap bunyinya lebih kurang, ubah sket-sket ja.  dalam bahasa melayu sarawak dorang panggil 'sungkey'. hehehe ubah sket ja bunyi nya kan. hehe

ok..ok... sebenarnya aku mau cerita plan bersungkai bersama geng-geng debat aku..hehe aku, habib, afiq dan izyan. owh lupa.. ainura pun ikut sekali.  oleh sebab kami blur untuk bersungkai dimana. jadi kami pun menyerahkan keputusan dengan si habib untuk membawa kami ke tempat-tempat bersesuaian yang boleh sungkai.

Dijadikan cerita habib pun bawa larr kami ke restoran D'KL. restoran ni terletak d kampung likas. KK. hehe so apa yang best nya restoran ni...??? hehe.. first premis restoran ni adalah rumah. rumah teres dua tingkat yang terletak kat corner. kalau tengok sekali imbas tak macam restoran.. macam rumah orang... hehe aku dengan geng-geng yang tak pernah pergi ni agak ragu-ragu la juga. ingat kan si habib ni main-main. hihihi rupanya betul restoran.

pastu masuk-masuk ja.. kami terkejut sekali lagi.. sebab kena duduk bersila... waaa best pula konsepnya. tak pernah aku pergi restoran yang macam ni. first time ok. hohoho ada juga la untuk duduk d kerusi meja kalau area luar.hehe

so kami pun makan la.. restoran ni menghidangkan masakan-masakan indonesia.. nice~ ayam penyet nya sedap wooo.. ayam bakar nya pun sedap!!! menjilat jari gitu.. hehe harga pun boleh tahan juga.... k layan gambar yang aku ceduk dari blog orang ni.. hehe





kalau mau tau info lanjut pergi sini dan sini

p/s: rugi takda  bawa kamera hari tu... nanti mau bawa my family la datang sini..

8 ulasan:

Mixhedryanson berkata...

macam sedap owh zul..

Zulkifly Omar berkata...

mimang sedap.. bagus ko p cuba.. hehe

ecadwinkyasha berkata...

tiap kali dengar D'KL mesti mau pegi..bila ajak kawan2 sume blur nda tau dimana neyh...sebut kg likas teringat nasi embak..aku cari yang neyh..teringin betul mo pg...sebelah mana bha ne.bagi peta sikit...hikhikhik

Zulkifly Omar berkata...

simpangnya lepas simpang masjid bandaraya tu.. ermm mcm tu la.. hehe tu jak aku tau explain.. hehe

Akue Achik berkata...

wah..ada jua tmpt mkn mcm ni d Sbh..baru ku taw zoul..

wawa wadzir berkata...

naa zul..bila mao blnja aku..? hihi

de engineur berkata...

eh ingatkan di KL tadi, rupa2nya di Likas saja. Suspen saya.

makanan nampak mcm sedap bro! Ada jual soto jawa ka juga, siap dgn sup tulang (my favourite tu)?

Zulkifly Omar berkata...

@achik: awu aku pun nda tau jua.. hoho

@wawa: aiks.. apesal plak.. minta arr c fendi belanja.. haha

@de engineur: likas saja ba.. hehe uiks tia perasan oo byk tu menu dia... p la try2.. hehe