Jumaat, 14 Januari 2011

Saya Pelajar IPG Kampus Kent

okay aku nak join ni.. segmen Blog Pilihan Malaysia... saya pelajar IPG....

oklah saya zulkifly pelajar IPG Kampus Kent, Tuaran, Sabah.

classmate yang tersayang... hehe
Kursus aku skang... ijazah sarjana muda perguruan pengajian sosial...... lepas kuar ni akan ajar subjek sejarah lah... hehe kan kajian tempatan dah nak mansuh... sivik pun bleh ajar juga... kekeke...

hurmm pengalaman manis???  banyak juga yang manis-manis sejak masuk ipg ni.. hehe...best dengan lawan-kawan sekelas... dah macam family rasa... yalah... 5 1/2 tahun akan sama-sama dorang kan... ermm apa lagi yang manis ek?? ntah larr belum banyak yang manis tapi aku tak tau nak cerita mana satu..hehe

pengalaman pahit pula??? hurmm biasalah.. kena sound lecturer... terkejar-kejar buat assigment... (wat last minute.. sapa suruh!!) pastu kena berjaga semalaman siap kan assigment...(pengalaman sem satu dulu..huhu)

ok.. apa yang aku ingin ubah dalam sistem pendidikan??? aku tengok sistem pendidikan sekarang dah ok pun.. cuma masalahnya sistem pendidikan di malaysia ni terlalu cepat berubah larr.. tukar pemimpin tukar lagi.. buat lagi polisi baru,... haish... tu lah masalahnya aku tengok sistem skang ni. selain tu aku tengok.. yang perlu kena ubah guru-guru sendiri la... kena ubah mind set.. huhu baru lah kita betul-betul dapat apa yang kita mahu.....oklah tu ja kot... hehe...

7 ulasan:

Zara Hannan berkata...

Sem berapa? nati kitorg g kampus korang bulan 3 nanti taw! roger2. hik2.

Zulkifly Omar berkata...

sem 1 pismp.. hehe dtg kent buat apa???

dyg berkata...

wah...mau g IPG Kent?

amy azuha berkata...

hai..sy dri ipg ksah..pollow u ok :)

Rozuan Ismail berkata...

salam perkenalan..saya rozuan student UKM..jom singgah blog saya..

:Cikgu Akim: berkata...

salam pendidik~semoga berjaya!!

Tolong vote Cikgu Akim~

http://loqkimagri.blogspot.com/2011/01/minta-jasa-baik-anda-untuk-vote-cikgu.html

mySheiRa berkata...

salam kenal dr stdent utm :)